TEATRO SAVAITĖ 2023

Kovo mėnesio paskutinė savaitė Zarasų kultūros centre prabėgo pripildyta ryškių teatro meno renginių. Zarasų Fausto Latėno meno mokyklos dailės skyriaus lėlių teatro ir dizaino studijos mokiniai, vadovaujami mokytojos Petronės Sekonienės, puikiai pasirodė didžiojoje kultūros centro scenoje. Jauniausi „Dėžės“ lėlių teatriuko dalyviai žiūrovams parengė lėlių spektaklį pagal lietuvių liaudies paską „Saulė ir mėnulis“. Vaikai patys gamino lėlytes, kūrė scenografiją, mokėsi tekstą.Tiesa, pasirodymui kiek sutrugdė vaikų ligos, bet pusės metų vaikų darbas buvo puikiai priimtas ir įvertintas pilnutėlėje žiūrovų salėje.

Daug ir kruopščiai dirbo ir vyresniųjų merginų dizaino studija. Kiekviena mokinė savo rankomis kūrė iš netradicinių medžiagų mados teatro kategorijai priskiriamą kostiumą. Merginos ne tik turėjo pasirinkti drabužių kolekcijos temą, bet ir sugalvoti kaip, pagal kokią muziką ją pristatys žiūrovams. Pasirodymas “Lietaus raganos” paliko puikų įspūdį, sukėlė daug teigiamų emocijų ne tik žiūrovams, bet ir pačioms dalyvėms.

Džiaugiamės, jog mokyklos dailės skyriuje dirbantys mokytojai kuria ir įgyvendina naujas programas, nuolat tobulina neformalaus ugdymo metodus, siekdami tenkinti mokinių pažintinius, ugdymosi ir saviraiškos poreikius, padėti jiems tapti aktyviais visuomenės nariais. Be tradicinių ilgalaikių dailės programų, mokykla kviečia įvairaus amžiaus vaikus lankyti vizualiųjų menų, keramikos, lėlių teatro ir dizaino studijas.

Daugiau informacijos:

https://www.zkc.lt/…/festivalio-%E2%80%9Eteatro-savait…

Nuotraukos – Zarasų kultūros centro, Eriko Černovo ir Petronės Sekonienės

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *